28.5.2010

Erasmus IP-ohjelma 25.4.-8.5.2010


Neljä näkökulmaa maaseutumatkailuun Rural tourism - innovative products and marketing -intensiiviohjelmassa
Huhti-toukokuun vaihteessa kokoontui kansainvälinen joukko korkeakouluopiskelijoita ja opettajia Tampereen ammattikorkeakouluun työskentelemään yhdessä maaseutumatkailun tuotesuunnittelun ja markkinoinnin parissa. Kaksiviikkoisen intensiiviohjelman osallistujat olivat TAMKin lisäksi Belgian Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, Liettuan International School of Law and Business In Vilnus ja Salfordin Yliopisto Englannista.
Tehtävänä oli mm. kartoittaa maaseutumatkailun tilaa ja tulevaisuutta Belgiassa, Englannissa, Liettuassa ja Suomessa, osallistua uusien tuotteiden kehittämiseen matkailuyrityksille sekä oppia tuntemaan muiden osallistujamaiden maaseutumatkailun erityispiirteitä.
Kaksiviikkoinen intensiiviohjelma sisälsi muun muassa tutustumisen Tampereen kaupunkiin ja lähialueen maaseutumatkailuyrityksiin, tutustumisen Tampereen kongressimarkkinoinnin yksikköön (Tampere Convention Bureau), luentoja, MayDay-musiikkitapahtuman Virroilla sekä opiskelijoiden suunnittelemat ja toteuttamat ruokamessut.
Ruokamessuilla ulkomaalaiset vieraat esittelivät ruokakulttuuriaan sekä sen erityispiirteitä. Esitysten jälkeen läsnäolijat saivat maistiaisten muodossa lähituntuman belgialaiseen, liettualaiseen ja englantilaiseen makumaailmaan.
-          Liettuan maaseutumatkailu vaikutti yllättävän samanlaiselta kuin meillä täällä Suomessa kertoi hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmassa toista vuotta opiskeleva Ulla-Mari Jarkko, joka oli vahvasti mukana isännöimässä tapahtumaa. - Englantilaiset tuntuvat suosivan pakettimatkoja ja belgialaisten matkailuyrittäjien järjestämät pyöräilypaketit, joissa yöpymisen järjestävä majatalo toimittaa pyöräilijöiden matkatavarat seuraavaan majataloon jäivät erityisesti mieleen, jatkoi Jarkko. Suomalaisen maaseutumatkailun omaleimaiseksi piirteeksi hän arvioi kesämökkikulttuurin.
Suomalaisten täsmällisyys ja avoimuus oli englantilaisen Britta Heinlaidin ensivaikutelma intensiivikurssin isäntäväestä. – Ensi kerran oltuamme kaupungilla, kaupunki vaikutti lähes autiolta. Vappu väenpaljouksineen ja karnevaalitunnelmineen yllätti täysin – se oli erikoinen kokemus, kertoi Britta Heinlaid innostuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti